Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Belevingsbureau TESSON is dan ook trots te kunnen melden officieel partner van MVO-Nederland te zijn. Reeds bij oprichting in 2007 zijn wij lid geworden van dit bolwerk. MVO-Nederland is een stichting, in het leven geroepen door het ministerie van Economische Zaken in 2004. Onderaan deze pagina kunt u onze officiële MVO-verklaring downloaden.

 Wat is MVO?

“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent dat u naast het streven naar winst (profit) ook rekening houdt met het effect van uw activiteiten op het milieu (planet) en dat u oog heeft voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Het gaat er om een balans te vinden tussen people, planet en profit. Steeds vaker blijkt dat die balans leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de samenleving.”

Dennis Teseling(eigenaar Belevingsbureau TESSON)

MVO in alle kernprocessen

Bij MVO spelen alle kernprocessen van het bedrijf een rol, van inkoop en productie tot personeelsbeleid en marketing.

Wat MVO voor Belevingsbureau TESSON betekent is niet in 1 pagina te beschrijven. Het is het bewust nadenken over alle voor- en nadelen van elk werkproces.

Enkele praktijkvoorbeelden van MVO voor Belevingsbureau TESSON:

• Sponsoring lokale sportclub met diensten en producten
• FSC-visitekaartjes;
• Cliënt van Triodosbank;
• Gerecyclede enveloppen en briefpapier;
• Ruime scholingsmogelijkheden voor medewerkers;
• Flexwerkplekken voor medewerkers;
• Indien billijk personeelsvervoer altijd met OV(Openbaar Vervoer);
• Gratis MVO-bedrijfspresentaties voor stichtingen en instituten;
• Officieel partner van MVO-Nederland;

 

Voor de meeste producten welke Belevingsbureau TESSON gebruikt voor de algemene bedrijfsvoering geldt dat de toeleveranciers van Belevingsbureau TESSON verplicht zijn een verklaring te overleggen over diens eigen werk- en productieprocessen.

Natuurlijk kan een opdrachtgever zelf beslissen in hoeverre zij meegaan in ons MVO-besluit. Belevingsbureau TESSON dringt er natuurlijk wel op aan hier een weloverwogen beslissing te nemen. Aangezien Belevingsbureau TESSON zelf een MVO-onderneming is kan hier optimaal in geadviseerd worden. Zo blijkt uit eigen onderzoek van Belevingsbureau TESSON dat maatschappelijk verantwoord ondernemen geen extra kosten met zich mee hoeft te brengen en toch een duidelijke meerwaarde heeft voor de opdrachtgever.